Je thuisvoelen tussen de oranje vlaggetjes

30 januari 2022

 

Je voortuin aankleden met oranje vlaggetjes en ombouwen tot een soort mini-voetbaltribune heeft niet alleen invloed op het thuisgevoel van jou, als bewoner zelf, maar ook het woongeluk van de overige buurtgenoten in de straat.

 

In deze aflevering van ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ laat ik zien dat jij op 2 manieren kunt kijken naar ‘oranje vlaggetjes…. je ergeren of zien hoe ze een bijdrage leveren aan je thuisvoelen op de plek waar je woont.

 

- Tijdcodes -

00:00 - introductie

00:23 - rol van je buren in de straat

00:40 - behoefte aan sociaal contact

01:14 - gesprek met Erik, in zijn mooie voortuin

02:15 - op 2 manieren kijken

Inspiratie

Ontdek de echte buurtinformatie die geen makelaar je kan vertellen

10 juni 2024

Nieuw of onbekend in een buurtje? Of overweeg je te verhuizen naar een straat of wijk waar je niemand kent? Hoe kom je dan achter de echte insider-informatie over een woonwijk of buurtje? Zijn er problemen of wonen er excentrieke of vervelende mensen?

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie