Verkopen aan een vriend of familielid…zonder spijt achteraf

24 september 2021

 

Wat als opeens blijkt dat de zus van je beste vriendin, een aardige neef of een oom en tante interesse hebben in de woning die jij van plan bent te gaan verkopen. Dan lijkt dat een ideale oplossing om je huis snel en goedkoop verkocht te krijgen, maar hoe zorg je ervoor dat als je aan een ‘bekende’ verkoopt, jij jezelf niet financieel te kort doet en/of jullie relatie, door deze transactie, gevaar loopt.

Deze tips, oplossingen en strategieën kunnen jou, zowel als koper of als verkoper, goed helpen om op een slimme manier een onderhandeling in te gaan, deze goed af te ronden, zodat het mes inderdaad aan twee kanten kan snijden, met twee gelukkige partijen als resultaat!


De onderwerpen:

Inspiratie

Eerst verkopen of juist aankopen: de kip en het ei dilemma van de woningmarkt

30 juni 2023

‘Eerst kopen of toch eerst verkopen?’ is een veelgestelde vraag die ik als makelaar vaak te horen krijg. Mensen vinden het vaak moeilijk om een verstandige keuze te maken. Ze zijn bang om met dubbele lasten te blijven zitten of om geen dak boven hun hoofd te hebben. Beide strategieën hebben hun voordelen, maar ook nadelen. Soms worden deze bepaald door factoren waar jij als koper of verkoper weinig invloed op hebt. Het belangrijkste is dat je zelf de regie behoudt en controle hebt over de stappen in je wooncarrière. Zo blijf je de baas op de woningmarkt! Mis deze waardevolle aflevering niet, waarin we je helpen bij het maken van de juiste keuze! De onderwerpen: Kopers- of verkopersmarkt, De dilemma's van het kip-of-ei-probleem Dwingende redenen om eerst te verkopen. Situatie 1: woning aangekocht, maar je huidige huis nog niet verkocht Situatie 2: je huis verkocht maar nog geen nieuwe woning gevonden Verschillende opties voor zowel kopers als verkopers De vijf voordelen van eerst verkopen. Regie en sturing op je wooncarrière

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  

Vraag jij je kijkers om bij een bezichtiging hun schoenen uit te doen?

18 maart 2022

Je zou het liefst aan de kijkers of de makelaar willen vragen of iedereen zijn schoenen uit wil doen. Maar doe je dat ook?


Alle inspiratie