Mark Teeuwissen: Makelaar in Woongeluk
‘Ik zie het als mijn missie mensen te begeleiden naar meer woongeluk’
‘Ik zie het als mijn missie mensen te begeleiden naar meer woongeluk’
Ooit ben ik de makelaardij ingestapt omdat ik vond dat de makelaars, die betrokken waren bij het afwikkelen van de nalatenschap van mijn vader, veel te makkelijk over het geld van een ander praatten en weinig empathie toonden voor onze persoonlijke situatie. Ik had het gevoel dat dit veel beter kon, menselijker vooral.
Niet lang na mijn opleiding tot makelaar opende ik mijn eigen kantoor. In de tien jaar makelaarschap die volgden ontdekte ik dat klanten bij het zoeken naar een ander huis eigenlijk op zoek zijn naar meer woongeluk. Het kopen of verkopen van je huis is niet alleen een zakelijke transactie van stenen. Het gaat over woonbeleving, je ergens thuis voelen. Inzicht in wat je precies zoekt en wat het beste bij jouw specifieke situatie past, is dus van cruciaal belang bij het zoeken naar een nieuwe woning. Daarom kies ik voor een mensgerichte aanpak: ik zoom in op mijn klanten om precies te weten wat ze zoeken. Door mijn unieke invalshoek met De Sleutel naar Woongeluk kan ik ze naar grote tevredenheid van dienst zijn.
Ik heb aan den lijve ondervonden hoeveel impact het heeft als je je ergens niet thuis voelt. Jaren geleden verhuisde ik zelf, zonder mij bewust af te vragen of deze andere woonplek wel bij mij zou passen. Ik werd er doodongelukkig. Nadat ik naar mijn oude stek terugverhuisde, ben ik gaan onderzoeken welke factoren mensen gelukkig maken in hun huis en directe woonomgeving. De belangrijkste conclusie die ik kan trekken is dat zelfbewustzijn en eigen regie, over je huis en directe woonomgeving, een sleutelrol spelen bij het ervaren van woongeluk.
Met dit gegeven voor ogen ontwikkelde ik een nieuw verkoop- en aankoopmodel waarbij bewoners zelf veel invloed kunnen uitoefenen op de grote stap die ze gaan maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar zorgt er ook voor dat mensen veel bewuster omgaan met het kiezen van hun woonplek. In mijn boek ‘Je eigen huis verkoop je zo!’ deel ik mijn visie en strategieën hierover.
De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in woongeluk en ontwikkelde ik een nieuwe theorie: ‘De Sleutel naar Woongeluk’, over het hoe en waarom van je ergens thuis voelen. Uit dit gedachtegoed vloeide de Woongelukscan voort. Met deze scan kun je meten hoe het met je woongeluk gesteld is in je huidige woonsituatie en waar je nog aan zou kunnen sleutelen om je woongeluk te vergroten. Dit maakt mij een ander type makelaar dan gebruikelijk. Door mijn klanten een instrument te bieden waarmee ze weloverwogen keuzes kunnen maken, maak ik de kans dat ze zich ergens echt thuis gaan voelen aanzienlijk groter.
Ik deel mijn visie en strategieën actief in podcasts, vlogs, blogs en workshops over woongeluk. Mijn doel is dat iedereen zich thuis gaat voelen in zijn huis en woonomgeving. Want een gelukkig leven begint bij een fijn thuis.
"Geen doorsnee makelaar die claimt alles te weten! Heeft oog voor situatie en wensen van de klant en speelt flexibel in op de veranderende klantbehoefte." - M. de Hoog
Van 2004 tot 2016 is Mark werkzaam als zelfstandig gecertificeerd register makelaar, met een kort uitstapje onder de vlag van een andere makelaar.
Vanaf 2016 kiest Mark weloverwogen zijn eigen koers en begint zijn makelaardij nieuwe stijl. De focus ligt op een coachende rol naar klanten, waarin hij expertise faciliteert op het gebied van innovatieve verkoop- en aankoopstrategieën en kennis over woongeluk. Hij begeleidt zijn klanten naar bewuste keuzes in hun wooncarrière waardoor de kans op een fijn thuisgevoel aanzienlijk groter wordt dan via de gebruikelijke makelaarsroute.
In 2021 bevestigt Mark zijn onderscheidende aanpak als makelaar door de naam van zijn makelaardij te veranderen in ‘Makelaar in Woongeluk’.
Mark ontwikkelt in 2016 een nieuw businessmodel voor de makelaardij waarin verkopers meer eigen regie in het verkoopproces nemen en de makelaar, als verkoopexpert, een coachende rol aanneemt. Deze innovatieve methode wint steeds meer terrein in de makelaardij. Hij deelt zijn strategie in het boek: ‘Je huis verkoop je zo!’
In 2020 verdiept Mark zijn revolutionaire kijk op wonen met de lancering van het e-book ‘Sleutel naar Woongeluk’. Hij ontwikkelt een Woongelukscan waarmee gemeten kan worden hoe het met het woongeluk gesteld is in de huidige woonsituatie. Uitgangspunt is: meten is weten. Als je weet wat goed bij je past, kun je betere, bewuste keuzes maken en vergroot je je kans op meer woongeluk.
Met de podcast ‘BAAS op de woningmarkt’ bereikt Mark een breed publiek. De podcast gaat over betere, slimmere keuzes maken op de huidige woningmarkt. Door niet af te wachten wat er gebeurt, maar juist zelf het initiatief te nemen en zo je bestaande of toekomstige woonsituatie positief te beïnvloeden. En daarmee word je weer BAAS over je eigen woongeluk.
Met de vlog ‘Mark op zoek naar woongeluk’ probeert Mark het publiek bewust te maken van de ‘zachte kant’ van wonen. Nu de markt ‘op slot’ zit, is ‘verhuizen’ in je huidige huis misschien wel de beste oplossing om je thuisgevoel te vergroten. Op basis van zijn kennis over woongeluk, ervaring als makelaar en de uitkomsten van onderzoek deelt hij praktische tips om van je huis (weer) een fijne plek te maken om thuis te komen.
Via de vlog ‘Gelukkig in Huizen’ inspireert Mark (potentiële) dorpsgenoten in Huizen op het gebied van woongeluk in huis en de directe woonomgeving.
In januari 2022 start Mark met interactieve woongelukactiviteiten via Webinars, Workshops en persoonlijke Woongelukconsulten.
Ook wordt Mark regelmatig ingehuurd door andere partijen voor een lezing over Woongeluk.
18 oktober 2023
De Grote Woongeluk Show Wil jij ontdekken hoe je gelukkiger kunt wonen in je huidige huis? Voel jij je niet helemaal thuis in het huis waar je woont? Zoek je inspiratie om op een nieuwe manier naar je huis te kijken? Kom dan naar De Grote Woongeluk Show op 18 oktober!
18 oktober 2023
De Grote Woongeluk Show Wil jij ontdekken hoe je gelukkiger kunt wonen in je huidige huis? Voel jij je niet helemaal thuis in het huis waar je woont? Zoek je inspiratie om op een nieuwe manier naar je huis te kijken? Kom dan naar De Grote Woongeluk Show op 18 oktober!
30 juni 2023
‘Eerst kopen of toch eerst verkopen?’ is een veelgestelde vraag die ik als makelaar vaak te horen krijg. Mensen vinden het vaak moeilijk om een verstandige keuze te maken. Ze zijn bang om met dubbele lasten te blijven zitten of om geen dak boven hun hoofd te hebben. Beide strategieën hebben hun voordelen, maar ook nadelen. Soms worden deze bepaald door factoren waar jij als koper of verkoper weinig invloed op hebt. Het belangrijkste is dat je zelf de regie behoudt en controle hebt over de stappen in je wooncarrière. Zo blijf je de baas op de woningmarkt! Mis deze waardevolle aflevering niet, waarin we je helpen bij het maken van de juiste keuze! De onderwerpen: Kopers- of verkopersmarkt, De dilemma's van het kip-of-ei-probleem Dwingende redenen om eerst te verkopen. Situatie 1: woning aangekocht, maar je huidige huis nog niet verkocht Situatie 2: je huis verkocht maar nog geen nieuwe woning gevonden Verschillende opties voor zowel kopers als verkopers De vijf voordelen van eerst verkopen. Regie en sturing op je wooncarrière
06 februari 2023
Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.
18 maart 2022
Je zou het liefst aan de kijkers of de makelaar willen vragen of iedereen zijn schoenen uit wil doen. Maar doe je dat ook?