Woongeluk

Een gelukkig leven begint met een fijn thuisgevoel. Hier ben ik na jaren onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun huis en directe woonomgeving van overtuigd.

Maar liefst een derde van de Nederlanders voelt zich niet thuis in hun huis. Het huis, waar tot de helft van hun inkomen aan opgaat en waar ze gemiddeld genomen driekwart van hun tijd doorbrengen.

In mijn werk als makelaar maak ik me sterk voor woongeluk. Dat miljoenen mensen ontevreden zijn over hun huidige woonsituatie vind ik zorgelijk. Daarom ontwikkelde ik een model om je woongeluk te vergroten: 

de Sleutel naar Woongeluk

Woongeluk model

Het woongelukmodel ‘de Sleutel naar Woongeluk’ bestaat uit zeven sleutelgebieden die direct én indirect invloed op elkaar hebben. Samen vormen ze de sleutel naar woongeluk en dus de mate waarin jij je thuis voelt in je huis en woonomgeving. In het e-book Sleutel naar Woongeluk lees je welke aspecten in jouw woonsituatie bij welk sleutelgebied horen en wat jij kunt doen om de deur naar (meer) woongeluk open te zetten.

Woongelukscan

De Woongelukscan genereert een uniek en persoonlijk woongelukprofiel. Hiermee krijg je inzicht in welk huis en woonomgeving het beste past bij jouw specifieke woonwensen óf waar je nog aan kunt sleutelen in je huidige woonsituatie. Het resultaat: een huis waar jij je helemaal thuis zult voelen.

Bij een Woongelukconsult krijg je een gratis Woongelukscan. Ook bij een aankoopopdracht kan de Woongelukscan worden ingezet om tot de beste keuze te komen in je wooncarrière.

Wil jij een eerste indruk van hoe het met jouw woongeluk gesteld is? Doe dan nu alvast de snelle Woongelukcheck en kijk wat jij kunt doen om je woongeluk te vergroten.

Snelle Woongelukscheck

E-book Sleutel naar Woongeluk

In mijn e-book Sleutel naar Woongeluk lees je over het hoe en waarom van je ‘wel of niet thuis voelen’ in je huis. Door meer inzicht te krijgen in de zeven sleutelgebieden die je woongeluk beïnvloeden kun je je eigen woonsituatie onder de loep nemen.

Met de praktische tips en strategieën die ik deel in mijn podcasts, vlogs en interactieve workshops zul je ontdekken dat jij zelf veel kunt doen om je eigen woongeluk te vergroten. Of dit nu in je huidige huis is of op een nieuwe woonplek.

Download het gratis e-book

Woongeluk Consult

Loop jij vast in de huidige woningmarkt of heb je andere vragen over hoe je anders, prettiger kunt wonen in je huidige huis? Wil je eens diepgaand sparren over wat je het beste kunt doen? Verhuizen of toch maar blijven? Er zijn allerlei situaties denkbaar die invloed kunnen hebben op jouw woongeluk waardoor jij je niet (meer) thuis voelt in je huis. In een persoonlijk Woongelukconsult zoomen we samen in op jouw specifieke woonvraag en help ik je bij het zoeken naar een passend antwoord.

Meer over Woongelukconsult

"een innemend en fijn gesprek, waar ik ook op andere terreinen mijn voordeel mee kan doen" - Renske

Inspiratie

Ontdek de echte buurtinformatie die geen makelaar je kan vertellen

10 juni 2024

Nieuw of onbekend in een buurtje? Of overweeg je te verhuizen naar een straat of wijk waar je niemand kent? Hoe kom je dan achter de echte insider-informatie over een woonwijk of buurtje? Zijn er problemen of wonen er excentrieke of vervelende mensen?

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie