Woongeluk

Een gelukkig leven begint met een fijn thuisgevoel. Hier ben ik na jaren onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun huis en directe woonomgeving van overtuigd.

Maar liefst een derde van de Nederlanders voelt zich niet thuis in hun huis. Het huis, waar tot de helft van hun inkomen aan opgaat en waar ze gemiddeld genomen driekwart van hun tijd doorbrengen.

In mijn werk als makelaar maak ik me sterk voor woongeluk. Dat miljoenen mensen ontevreden zijn over hun huidige woonsituatie vind ik zorgelijk. Daarom ontwikkelde ik een model om je woongeluk te vergroten: 

de Sleutel naar Woongeluk

Woongeluk model

Het woongelukmodel ‘de Sleutel naar Woongeluk’ bestaat uit zeven sleutelgebieden die direct én indirect invloed op elkaar hebben. Samen vormen ze de sleutel naar woongeluk en dus de mate waarin jij je thuis voelt in je huis en woonomgeving. In het e-book Sleutel naar Woongeluk lees je welke aspecten in jouw woonsituatie bij welk sleutelgebied horen en wat jij kunt doen om de deur naar (meer) woongeluk open te zetten.

Woongelukscan

De Woongelukscan genereert een uniek en persoonlijk woongelukprofiel. Hiermee krijg je inzicht in welk huis en woonomgeving het beste past bij jouw specifieke woonwensen óf waar je nog aan kunt sleutelen in je huidige woonsituatie. Het resultaat: een huis waar jij je helemaal thuis zult voelen.

Bij een Woongelukconsult krijg je een gratis Woongelukscan. Ook bij een aankoopopdracht kan de Woongelukscan worden ingezet om tot de beste keuze te komen in je wooncarrière.

Wil jij een eerste indruk van hoe het met jouw woongeluk gesteld is? Doe dan nu alvast de snelle Woongelukcheck en kijk wat jij kunt doen om je woongeluk te vergroten.

Snelle Woongelukscheck

E-book Sleutel naar Woongeluk

In mijn e-book Sleutel naar Woongeluk lees je over het hoe en waarom van je ‘wel of niet thuis voelen’ in je huis. Door meer inzicht te krijgen in de zeven sleutelgebieden die je woongeluk beïnvloeden kun je je eigen woonsituatie onder de loep nemen.

Met de praktische tips en strategieën die ik deel in mijn podcasts, vlogs en interactieve workshops zul je ontdekken dat jij zelf veel kunt doen om je eigen woongeluk te vergroten. Of dit nu in je huidige huis is of op een nieuwe woonplek.

Download het gratis e-book

Woongeluk Consult

Loop jij vast in de huidige woningmarkt of heb je andere vragen over hoe je anders, prettiger kunt wonen in je huidige huis? Wil je eens diepgaand sparren over wat je het beste kunt doen? Verhuizen of toch maar blijven? Er zijn allerlei situaties denkbaar die invloed kunnen hebben op jouw woongeluk waardoor jij je niet (meer) thuis voelt in je huis. In een persoonlijk Woongelukconsult zoomen we samen in op jouw specifieke woonvraag en help ik je bij het zoeken naar een passend antwoord.

Meer over Woongelukconsult

"een innemend en fijn gesprek, waar ik ook op andere terreinen mijn voordeel mee kan doen" - Renske

Inspiratie

7 manieren die je, zonder kosten, gelukkiger maken in je huis

29 april 2022

Ideeën waarmee je van je huis een plek kunt maken waar je tot rust komt, waar je jouw energie kunt opladen en waar je je dus gezond, opgewekt en ‘happy’ kunt voelen.

Gelukkiger wonen in een huurwoning…makkelijker dan je denkt!

22 maart 2022

Als huurder kun je, net als woningeigenaar, zelf werken aan je  woonplezier. Sterker nog: soms is dit zelfs makkelijker als je huurt want bezit kan ook belastend werken. Deze podcastaflevering is een pleidooi voor het werken aan meer woongeluk voor  huurders. Met de sleutels naar woongeluk kun je, ook binnen de regels van de verhuurder, je huis optimaal voor je laten werken zodat je er gelukkig kunt wonen. De onderwerpen: Gelukkig wonen relevant voor iedereen, eigenaren én huurders wat je doet en hoe je kijkt, maakt het verschil ‘sleutelen’ aan het passender maken van je huis binnen het huurcontract Thuiskomen is ook verbinden met je woonplek de kracht van de natuur werkt overal woonfinanciën met minder stress betekent meer gemoedsrust van je huis ‘maak’ je zelf een thuis gemeenschappelijk belang verbindt huurders niet het bezit, maar het gebruik bepaalt je (woon)geluk

Meer thuisvoelen?…leer dan de ‘taal’ van je woonomgeving spreken

09 februari 2022

Als jij je meer thuis wil voelen op de plek waar je woont dan is het actief werken aan meer herkenning van de unieke en specifieke karakteristieken van jouw woonomgeving, een goede manier om je daar ook geworteld te gaan voelen. Taal is een krachtig instrument om jouw binding te vergroten, niet alleen met je woonplek, maar ook met de mensen die daar wonen. Door de lokale dialectwoorden te leren kennen en herkennen, worden ze niet alleen maar ‘ouderwets’, ‘grappig’ of vreemd-klinkend, maar ook een onderdeel van jouw eigen woonidentiteit. En dat is precies wat jouw thuisgevoel vergroot. - Tijdcodes - 00:00 - introductie 00:14 - verbinding met je woonplek ontstaat door meer herkenning 00:32 - de betekenis van lokale woorden en namen om je heen leren kennen 01:50 - vlog over de Top 10 Huizer dialectwoorden die je moet kennen 02:49 - verbinding creëren met jouw locatie én de mensen die daar wonen


Alle inspiratie