Ontdek de echte buurtinformatie die geen makelaar je kan vertellen

10 juni 2024

Nieuw of onbekend in een buurtje? Of overweeg je te verhuizen naar een straat of wijk waar je niemand kent? Hoe kom je dan achter de echte insider-informatie over een woonwijk of buurtje? Zijn er problemen of wonen er excentrieke of vervelende mensen?

Volgens cijfers van Kadasterdata zou 13% van de mensen NIET willen wonen waar ze nu wonen als ze VAN TE VOREN geweten hadden wie hun buren zouden zijn. Aan de buitenkant van de woningen zie je niet hoe de buren en buurtbewoners werkelijk zijn of wat zich daarbinnen afspeelt. Soms kan een makelaar iets vertellen over de directe buren, maar vaak weet hij dat niet of zegt hij of zij dat wegens AVG-regels deze informatie niet gedeeld mag worden. Terwijl dit soort informatie cruciaal is voor je toekomstige woongeluk.

Nu kan je natuurlijk overal gaan aanbellen en er zelf een beeld van proberen te vormen, maar een goed alternatief daarvoor is zoeken naar een ‘fly on the wall’. Dit zijn mensen die beroepsmatig vaak deur-aan-deur komen en daardoor veel inzicht hebben in de voorkeuren, het gedrag en eventuele eigenaardigheden van de bewoners aldaar. Postbezorgers, pakketdiensten en maaltijdbezorgers zien, horen of weten vaak wat er achter de voordeur gebeurt, meer dan jij of wellicht een verkoopmakelaar.

Wil je echt weten wat er speelt in jouw toekomstige buurt? Spreek dan eens een postbezorger of maaltijdbezorger aan. Zij zijn de echte 'vlieg op de muur' en kunnen je waardevolle inzichten geven over de buurtbewoners en de sfeer in de wijk. Hun dagelijkse interacties en observaties maken hen tot een onmisbare bron van informatie. Zo krijg je een beter beeld van waar je eventueel gaat wonen. Neem de tijd om te praten met deze insiders en ontdek wat jouw toekomstige buurt te bieden heeft. Het kan je helpen een beter geïnformeerde keuze te maken voor je nieuwe woning, wat uiteindelijk bijdraagt aan jouw woongeluk.

Het vinden van een nieuwe woning die bijdraagt aan je woongeluk gaat verder dan alleen een prioriteiten- en wensenlijst. Het is essentieel om ook rekening te houden met de zachte factoren van wonen. Wil je meer weten over hoe je je woongeluk kunt verbeteren bij het zoeken naar een nieuwe woning? Bezoek onze website en ontdek de WoonGelukScan. Start vandaag nog en gebruik deze scan als beoordelingsinstrument voor elk mogelijk toekomstig huis én woonomgeving.

Inspiratie

Geld lenen van ouders voor nieuwe keuken…niet doen!

30 januari 2024

Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen

4 essentiële strategieën voor een goed passend huis

11 juli 2024

Woongeluk begint bij een goed passend huis. Ontdek vier essentiële strategieën om jouw huis comfortabel, gezond en overzichtelijk te maken, zodat het perfect aansluit bij jouw behoeften en bijdraagt aan een gelukkiger leven. Verhoog je woongeluk met praktische tips en eenvoudige aanpassingen voor een gelukkiger thuis.

Gebruikssporen en potloodstrepen op de muur…herinneringen in mijn huis

20 oktober 2022

In ieder huis waarin op een ‘normale’ manier geleefd wordt, ontstaan gebruikssporen. Vaak ontstaan door kleine ‘huiselijke ongelukjes’, maar in bepaalde situaties worden ze bewust aangebracht. Denk maar eens aan potloodstrepen op de muur om de groei van de kinderen bij te houden. Al deze ‘schadeplekken’ maken voor de bewoners van hun huis een thuis omdat in ieder krasje, streepje of buts een herinnering verborgen zit. Verhalen die horen bij gebeurtenissen of een specifieke periode in hun leven. In deze aflevering van ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ laat ik zien dat de groeistrepen op mijn muur min thuisgevoel vergroten waardoor ik ook met ‘andere ogen’ naar de andere gebruikssporen in mijn huis ga kijken.  


Alle inspiratie