Dorpsquiz, spelenderwijs meer verbinding met mijn woonplek

07 oktober 2022

 

De ‘Ken Uw Dorp Quiz’, die in het teken van de ‘Week tegen eenzaamheid’ georganiseerd werd, bleek niet alleen een leuke, leerzame bijeenkomst te zijn, maar ook een actieve manier om mijzelf meer verbonden te voelen met mijn dorpsgenoten.

In deze aflevering kom ik erachter dat ik, door met deze quiz mee te doen, niet alleen kennis opdoe over de geschiedenis en wetenswaardigheden van ons mooie dorp, maar dat het contact hebben met dorpsgenoten ook heel belangrijk voor mij blijkt te zijn.

Theatermaker Johan Verheij, de presentator van deze eerste Huizer Dorpsquiz, bevestigt dit. Hij ziet meteen verbinding ontstaan tussen de deelnemers zodra ze van start gaan met deze gezellige quiz. Dat komt omdat ze een gezamenlijk doel hebben, dat schept een band.

Hiermee draagt de Dorpsquiz bij aan het vergroten van je woongeluk. Door de quiz leer je niet alleen je woonplaats, maar ook je dorpsgenoten beter kennen. Dit vergroot je thuisgevoel op de plek waar je woont.

Inspiratie

9 koopsignalen van kijkers herkennen tijdens je open huis

28 maart 2024

Door het herkennen van 9 koopsignalen van kijkers tijdens een bezichtiging of de Open Huizen Dag, kun je als verkoper het verkoopproces positief beïnvloeden. Van uitgesproken enthousiasme tot fluisterende gesprekken en het afzonderen in specifieke ruimtes; dit soort verschillende signalen onthullen de mate van interesse van de kijkers. Door deze subtiele hints te herkennen en te interpreteren, kun je als verkoper de interesse van potentiële kopers peilen en hen begeleiden naar de volgende stap in hun aankoopproces, terwijl je zelf de controle behoudt en de regie voert over de verkoop van jouw woning. De 9 koopsignalen waar je op kunt letten als verkoper: Ze vertellen het Ze kraken je huis af (ook dit kun je positief benutten) Ze vragen naar de opleveringsdatum Ze vragen naar de prijs Ze zijn nerveus Ze blijven ‘plakken’ Ze richten het alvast in Ze zonderen zich af Ze fluisteren

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie