Dorpsquiz, spelenderwijs meer verbinding met mijn woonplek

07 oktober 2022

 

De ‘Ken Uw Dorp Quiz’, die in het teken van de ‘Week tegen eenzaamheid’ georganiseerd werd, bleek niet alleen een leuke, leerzame bijeenkomst te zijn, maar ook een actieve manier om mijzelf meer verbonden te voelen met mijn dorpsgenoten.

In deze aflevering kom ik erachter dat ik, door met deze quiz mee te doen, niet alleen kennis opdoe over de geschiedenis en wetenswaardigheden van ons mooie dorp, maar dat het contact hebben met dorpsgenoten ook heel belangrijk voor mij blijkt te zijn.

Theatermaker Johan Verheij, de presentator van deze eerste Huizer Dorpsquiz, bevestigt dit. Hij ziet meteen verbinding ontstaan tussen de deelnemers zodra ze van start gaan met deze gezellige quiz. Dat komt omdat ze een gezamenlijk doel hebben, dat schept een band.

Hiermee draagt de Dorpsquiz bij aan het vergroten van je woongeluk. Door de quiz leer je niet alleen je woonplaats, maar ook je dorpsgenoten beter kennen. Dit vergroot je thuisgevoel op de plek waar je woont.

Inspiratie

Geld lenen van ouders voor nieuwe keuken…niet doen!

30 januari 2024

Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen

4 essentiële strategieën voor een goed passend huis

11 juli 2024

Woongeluk begint bij een goed passend huis. Ontdek vier essentiële strategieën om jouw huis comfortabel, gezond en overzichtelijk te maken, zodat het perfect aansluit bij jouw behoeften en bijdraagt aan een gelukkiger leven. Verhoog je woongeluk met praktische tips en eenvoudige aanpassingen voor een gelukkiger thuis.

Gebruikssporen en potloodstrepen op de muur…herinneringen in mijn huis

20 oktober 2022

In ieder huis waarin op een ‘normale’ manier geleefd wordt, ontstaan gebruikssporen. Vaak ontstaan door kleine ‘huiselijke ongelukjes’, maar in bepaalde situaties worden ze bewust aangebracht. Denk maar eens aan potloodstrepen op de muur om de groei van de kinderen bij te houden. Al deze ‘schadeplekken’ maken voor de bewoners van hun huis een thuis omdat in ieder krasje, streepje of buts een herinnering verborgen zit. Verhalen die horen bij gebeurtenissen of een specifieke periode in hun leven. In deze aflevering van ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ laat ik zien dat de groeistrepen op mijn muur min thuisgevoel vergroten waardoor ik ook met ‘andere ogen’ naar de andere gebruikssporen in mijn huis ga kijken.  


Alle inspiratie