Dorpsquiz, spelenderwijs meer verbinding met mijn woonplek

07 oktober 2022

 

De ‘Ken Uw Dorp Quiz’, die in het teken van de ‘Week tegen eenzaamheid’ georganiseerd werd, bleek niet alleen een leuke, leerzame bijeenkomst te zijn, maar ook een actieve manier om mijzelf meer verbonden te voelen met mijn dorpsgenoten.

In deze aflevering kom ik erachter dat ik, door met deze quiz mee te doen, niet alleen kennis opdoe over de geschiedenis en wetenswaardigheden van ons mooie dorp, maar dat het contact hebben met dorpsgenoten ook heel belangrijk voor mij blijkt te zijn.

Theatermaker Johan Verheij, de presentator van deze eerste Huizer Dorpsquiz, bevestigt dit. Hij ziet meteen verbinding ontstaan tussen de deelnemers zodra ze van start gaan met deze gezellige quiz. Dat komt omdat ze een gezamenlijk doel hebben, dat schept een band.

Hiermee draagt de Dorpsquiz bij aan het vergroten van je woongeluk. Door de quiz leer je niet alleen je woonplaats, maar ook je dorpsgenoten beter kennen. Dit vergroot je thuisgevoel op de plek waar je woont.

Inspiratie

Eerst verkopen of juist aankopen: de kip en het ei dilemma van de woningmarkt

30 juni 2023

‘Eerst kopen of toch eerst verkopen?’ is een veelgestelde vraag die ik als makelaar vaak te horen krijg. Mensen vinden het vaak moeilijk om een verstandige keuze te maken. Ze zijn bang om met dubbele lasten te blijven zitten of om geen dak boven hun hoofd te hebben. Beide strategieën hebben hun voordelen, maar ook nadelen. Soms worden deze bepaald door factoren waar jij als koper of verkoper weinig invloed op hebt. Het belangrijkste is dat je zelf de regie behoudt en controle hebt over de stappen in je wooncarrière. Zo blijf je de baas op de woningmarkt! Mis deze waardevolle aflevering niet, waarin we je helpen bij het maken van de juiste keuze! De onderwerpen: Kopers- of verkopersmarkt, De dilemma's van het kip-of-ei-probleem Dwingende redenen om eerst te verkopen. Situatie 1: woning aangekocht, maar je huidige huis nog niet verkocht Situatie 2: je huis verkocht maar nog geen nieuwe woning gevonden Verschillende opties voor zowel kopers als verkopers De vijf voordelen van eerst verkopen. Regie en sturing op je wooncarrière

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  

Vraag jij je kijkers om bij een bezichtiging hun schoenen uit te doen?

18 maart 2022

Je zou het liefst aan de kijkers of de makelaar willen vragen of iedereen zijn schoenen uit wil doen. Maar doe je dat ook?


Alle inspiratie