De Grote Woongeluk Show

18 oktober 2023

De Grote Woongeluk Show

Wil jij ontdekken hoe je gelukkiger kunt wonen in je huidige huis? Voel jij je niet helemaal thuis in het huis waar je woont? Zoek je inspiratie om op een nieuwe manier naar je huis te kijken? Kom dan naar De Grote Woongeluk Show op 18 oktober!

Welkom bij 'De Grote Woongeluk Show'!

We streven er allemaal naar om ons thuis gelukkig en geborgen te voelen. Speciaal voor degenen die een gelukkiger woonervaring willen, heb ik een inspirerende show ontwikkeld.

In slechts twee uur neem ik je mee op een reis door de wereld van woongeluk. Ik deel mijn kennis en ervaring als onderzoeker op het gebied van woongeluk en probeer je te inspireren en enthousiast te maken om positieve veranderingen aan te brengen in jouw eigen woonomgeving.

Ontdek hoe je met kleine, bijna kosteloze aanpassingen in en rondom jouw huis direct kunt bijdragen aan jouw eigen woongeluk.

Je krijgt inzicht in de sleutelfactoren die van invloed zijn op het gevoel van thuis zijn en ontvang waardevolle tips en concrete strategieën om van jouw huis een plek van geluk te maken. Waarom voel je bijvoorbeeld zo'n aantrekkingskracht tot een jaren 30 huis? Waarom geeft de ene buurt je een veel fijner gevoel dan de andere? En hoe belangrijk is het om een eigen plek te hebben in je huis?

Tijdens dit dynamische programma, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar geluk en omgevingspsychologie, krijg je inzicht in hoe en waarom je je ergens thuis voelt. Met interactie, praktische oefeningen en inspirerende voorbeelden ervaar je zelf wat je kunt doen om van je huis een fijne plek te maken.

Aan het einde van de avond heb je de eerste stappen gezet richting meer woongeluk!

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in op: info@markteeuwissen.nl of nalta@solcon.nl

 

datum: woensdagavond, 18 oktober 2023
plaats: De Brug (in de Vituskerk aan de Hooghuizenweg 36 in Huizen)
entree: vrijwillige bijdrage
inloop: 19:30 uur
duur: 20:00 -22:00 uur. (na afloop is er nog een sapje en een drankje)

Inspiratie

Geld lenen van ouders voor nieuwe keuken…niet doen!

30 januari 2024

Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen

Wie beschermt de overhaaste huizenkopers?

28 januari 2022

Het lijkt wel of het geheugen van alle partijen op de woningmarkt hen volledig in de steek heeft gelaten. Crisis?… dat woord kennen ze niet meer. Alsof de terugval van de huizenmarkt tijdens de mondiale financiële crisis (2008-2013)nooit heeft plaats gevonden.

Het IKEA effect: gelukkig worden door zelf te klussen

17 november 2022

Weleens gehoord van het IKEA-effect? Het IKEA-effect laat zien dat je meer waarde hecht aan het resultaat van een klus, zoals het in elkaar zetten van een Ikea-kast, als je er zelf nog iets aan hebt moeten doen. Eigen inbreng, zelf gemaakt of zelf iets toevoegen aan het eindresultaat, zorgt ervoor dat je je er meer mee verbindt. Hierdoor groeit niet alleen je trots maar maak je ook de ruimte meer van jouw. Zo breng je je huis dichter bij jezelf en vergroot jij je thuisgevoel.


Alle inspiratie