Dromen over 2024 met de ervaring van 2023

26 december 2023

Nadat ik in het afgelopen jaar mijn volgers op Sociale Media zag stijgen, heb ik mijn boodschap ‘Gelukkig wonen is een voorwaarde voor een gelukkig leven’ ook letterlijk een podium kunnen geven.  Naast mijn vlogs op Youtube als ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ en de podcast ‘Baas op de woningmarkt’ heb ik meerdere Woongeluk shows en trainingen mogen verzorgen voor publiek door het hele land.

Woongeluk in de makelaardij

Ik geef Woongeluk al jaren een podium tijdens mijn werk als makelaar. Dagelijks kom ik in contact met mensen die hun woonsituatie willen optimaliseren. Ze zijn op zoek naar een andere woning die beter past bij hun situatie waardoor ze er meer woongeluk zullen ervaren.

Vanuit de principes van de 7 Sleutels naar Woongeluk zoom ik bij de verkoop in op de achterliggende beweegredenen en behoeften van potentiële kopers. Zo vind ik de beste match tussen verkoper en koper. Het inzetten van de woonbeleving van de verkoper speelt hier een grote rol in. Getuige de recensies op Funda heeft dit ook het afgelopen jaar weer geresulteerd in veel tevreden verkopers én kopers.

Ondanks de lastige aankoopmarkt heb ik veel opdrachtgevers dit jaar kunnen begeleiden naar een nieuwe woonplek. Door het woningaanbod te toetsen aan de selectieprocedure van het door mij ontwikkelde woongelukmodel lukte het voor álle kopers een stap te zetten naar meer woongeluk.

Ik wil graag dan ook alle koop- en verkoopopdrachtgevers van het afgelopen jaar bedanken voor hun vertrouwen en wens ze een warm en woongelukkig 2024 toe!

 

Woongeluk op het podium

Sinds dit jaar presenteer ik mijn boodschap over woongeluk ook rechtstreeks aan het publiek. Dat doe ik met (online) workshops, lezingen, trainingen en theatercolleges. Zo ontwikkelde ik een training ‘Sleutel naar Geluk’ voor Corporatie.nl; gaf ik een lezing over ‘Mastery of the Housing Market’ aan Price Waterhouse Cooper ( in het Engels); verzorgde ik spreekopdrachten voor de Vrijwilligerscentrale en werd ik ingezet als ‘Cameo’ in een bedrijfsfilm van hypotheekadviseur Qua Financiën. Voor huurders en woningeigenaren voerde ik meerdere malen de Grote Woongeluk Show op. Dit is een interactief theatercollege waarin ik een brug sla tussen wetenschap en praktische strategieën bij het creëren van een positieve woonomgeving zonder te verhuizen of grote investeringen te hoeven doen.

Ook het enthousiaste publiek van het afgelopen jaar wil ik hartelijk bedanken voor de constructieve reacties die ik van hen heb mogen ontvangen.

 

Het belang van dromen delen

Als je je dromen deelt kunnen anderen je helpen deze dromen te verwezenlijken’ is een bekende zienswijze die ik graag inzet om mijn doelen voor 2024 te bereiken.

Volgend jaar wil ik mijn expertise over woongeluk en het vergroten van het thuisgevoel verder verdiepen. Ik zoek nieuwe spreekplekken voor publiek en bedrijven die actief bezig zijn met wonen zodat ik in de vorm van aansprekende en interactieve verhalen mijn boodschap over woongeluk verder kan uitdragen. Ook in mijn rol als makelaar zal woongeluk een steeds prominentere rol gaan spelen.

Ik wens iedereen een mooi nieuw jaar toe!

Alvast een tip voor 2024: op zondagmiddag 3 maart is mijn eerstvolgende theatercollege over Woongeluk in Theater Draad in Bussum.

Inspiratie

Ontdek de echte buurtinformatie die geen makelaar je kan vertellen

10 juni 2024

Nieuw of onbekend in een buurtje? Of overweeg je te verhuizen naar een straat of wijk waar je niemand kent? Hoe kom je dan achter de echte insider-informatie over een woonwijk of buurtje? Zijn er problemen of wonen er excentrieke of vervelende mensen?

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie