Dromen over 2024 met de ervaring van 2023

26 december 2023

Nadat ik in het afgelopen jaar mijn volgers op Sociale Media zag stijgen, heb ik mijn boodschap ‘Gelukkig wonen is een voorwaarde voor een gelukkig leven’ ook letterlijk een podium kunnen geven.  Naast mijn vlogs op Youtube als ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ en de podcast ‘Baas op de woningmarkt’ heb ik meerdere Woongeluk shows en trainingen mogen verzorgen voor publiek door het hele land.

Woongeluk in de makelaardij

Ik geef Woongeluk al jaren een podium tijdens mijn werk als makelaar. Dagelijks kom ik in contact met mensen die hun woonsituatie willen optimaliseren. Ze zijn op zoek naar een andere woning die beter past bij hun situatie waardoor ze er meer woongeluk zullen ervaren.

Vanuit de principes van de 7 Sleutels naar Woongeluk zoom ik bij de verkoop in op de achterliggende beweegredenen en behoeften van potentiële kopers. Zo vind ik de beste match tussen verkoper en koper. Het inzetten van de woonbeleving van de verkoper speelt hier een grote rol in. Getuige de recensies op Funda heeft dit ook het afgelopen jaar weer geresulteerd in veel tevreden verkopers én kopers.

Ondanks de lastige aankoopmarkt heb ik veel opdrachtgevers dit jaar kunnen begeleiden naar een nieuwe woonplek. Door het woningaanbod te toetsen aan de selectieprocedure van het door mij ontwikkelde woongelukmodel lukte het voor álle kopers een stap te zetten naar meer woongeluk.

Ik wil graag dan ook alle koop- en verkoopopdrachtgevers van het afgelopen jaar bedanken voor hun vertrouwen en wens ze een warm en woongelukkig 2024 toe!

 

Woongeluk op het podium

Sinds dit jaar presenteer ik mijn boodschap over woongeluk ook rechtstreeks aan het publiek. Dat doe ik met (online) workshops, lezingen, trainingen en theatercolleges. Zo ontwikkelde ik een training ‘Sleutel naar Geluk’ voor Corporatie.nl; gaf ik een lezing over ‘Mastery of the Housing Market’ aan Price Waterhouse Cooper ( in het Engels); verzorgde ik spreekopdrachten voor de Vrijwilligerscentrale en werd ik ingezet als ‘Cameo’ in een bedrijfsfilm van hypotheekadviseur Qua Financiën. Voor huurders en woningeigenaren voerde ik meerdere malen de Grote Woongeluk Show op. Dit is een interactief theatercollege waarin ik een brug sla tussen wetenschap en praktische strategieën bij het creëren van een positieve woonomgeving zonder te verhuizen of grote investeringen te hoeven doen.

Ook het enthousiaste publiek van het afgelopen jaar wil ik hartelijk bedanken voor de constructieve reacties die ik van hen heb mogen ontvangen.

 

Het belang van dromen delen

Als je je dromen deelt kunnen anderen je helpen deze dromen te verwezenlijken’ is een bekende zienswijze die ik graag inzet om mijn doelen voor 2024 te bereiken.

Volgend jaar wil ik mijn expertise over woongeluk en het vergroten van het thuisgevoel verder verdiepen. Ik zoek nieuwe spreekplekken voor publiek en bedrijven die actief bezig zijn met wonen zodat ik in de vorm van aansprekende en interactieve verhalen mijn boodschap over woongeluk verder kan uitdragen. Ook in mijn rol als makelaar zal woongeluk een steeds prominentere rol gaan spelen.

Ik wens iedereen een mooi nieuw jaar toe!

Alvast een tip voor 2024: op zondagmiddag 3 maart is mijn eerstvolgende theatercollege over Woongeluk in Theater Draad in Bussum.

Inspiratie

Geld lenen van ouders voor nieuwe keuken…niet doen!

30 januari 2024

Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen

Wie beschermt de overhaaste huizenkopers?

28 januari 2022

Het lijkt wel of het geheugen van alle partijen op de woningmarkt hen volledig in de steek heeft gelaten. Crisis?… dat woord kennen ze niet meer. Alsof de terugval van de huizenmarkt tijdens de mondiale financiële crisis (2008-2013)nooit heeft plaats gevonden.

Het IKEA effect: gelukkig worden door zelf te klussen

17 november 2022

Weleens gehoord van het IKEA-effect? Het IKEA-effect laat zien dat je meer waarde hecht aan het resultaat van een klus, zoals het in elkaar zetten van een Ikea-kast, als je er zelf nog iets aan hebt moeten doen. Eigen inbreng, zelf gemaakt of zelf iets toevoegen aan het eindresultaat, zorgt ervoor dat je je er meer mee verbindt. Hierdoor groeit niet alleen je trots maar maak je ook de ruimte meer van jouw. Zo breng je je huis dichter bij jezelf en vergroot jij je thuisgevoel.


Alle inspiratie