06 februari 2023
Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen.
In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.
30 januari 2024
Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen
11 juli 2024
Woongeluk begint bij een goed passend huis. Ontdek vier essentiële strategieën om jouw huis comfortabel, gezond en overzichtelijk te maken, zodat het perfect aansluit bij jouw behoeften en bijdraagt aan een gelukkiger leven. Verhoog je woongeluk met praktische tips en eenvoudige aanpassingen voor een gelukkiger thuis.
20 oktober 2022
In ieder huis waarin op een ‘normale’ manier geleefd wordt, ontstaan gebruikssporen. Vaak ontstaan door kleine ‘huiselijke ongelukjes’, maar in bepaalde situaties worden ze bewust aangebracht. Denk maar eens aan potloodstrepen op de muur om de groei van de kinderen bij te houden. Al deze ‘schadeplekken’ maken voor de bewoners van hun huis een thuis omdat in ieder krasje, streepje of buts een herinnering verborgen zit. Verhalen die horen bij gebeurtenissen of een specifieke periode in hun leven. In deze aflevering van ‘Mark op zoek naar Woongeluk’ laat ik zien dat de groeistrepen op mijn muur min thuisgevoel vergroten waardoor ik ook met ‘andere ogen’ naar de andere gebruikssporen in mijn huis ga kijken.