Theatercollege Woongeluk

03 maart 2024

Theatercollege Woongeluk 2024

Gelukkig wonen, gelukkig leven!

Wist je dat een kwart van de Nederlanders zich niet thuis voelt op de plek waar ze wonen. Zonde als je bedenkt dat al gauw de helft van het inkomen opgaat aan woonlasten en men het grootste deel van de tijd thuis is. 

Mark Teeuwissen is makelaar, spreker en trainer in Woongeluk. In zijn theatercollege Woongeluk neemt hij het publiek mee op een inspirerende, interactieve reis naar meer woongeluk. Met ervaringen uit het eigen woonverleden en de huidige woonsituatie ontdek je met praktische opdrachten hoe je zelf met kleine, bijna kosteloze aanpassingen, direct stappen kunt zetten naar meer woongeluk.

 

Praktische informatie:

 

Inschrijven

Meld je aan via de website: www.markteeuwissen.nl of stuur een e-mail naar info@markteeuwissen.nl. Wees er snel bij want het aantal beschikbare zitplaatsen is beperkt.

 

Waarom een theatercollege over Woongeluk?

Mark Teeuwissen benadert wonen als een bron van geluk en welzijn. Hij baseert zijn visie op inzichten uit omgevingspsychologie en wetenschappelijk onderzoek naar geluk en is ervan overtuigd dat het creëren van een fijn thuisgevoel een belangrijke voorwaarde is voor een gelukkig leven. Hij ziet het dan ook als zijn missie om meer woongeluk binnen handbereik te brengen door het optimaliseren van de directe woonomgeving.

 

Programma highlights

 

Aan het einde van de middag hebben deelnemers de eerste stappen gezet richting meer woongeluk.

Inspiratie

Geld lenen van ouders voor nieuwe keuken…niet doen!

30 januari 2024

Het lijkt verleidelijk wanneer familie bijspringt met financiële steun, vooral als je net dat beetje extra nodig hebt voor die nieuwe keuken of gewenste badkamer. Maar achter deze vriendelijke geste schuilen aanzienlijke risico's. Een schuld hebben bij iemand waarmee je tevens een sociale of emotionele band hebt kan tot lastige situaties leiden in de relationele sfeer. Het wordt nog ingewikkelder als je een lening bij de ouders van je partner hebt en je gaat uit elkaar. Hoe verdeel je dan alles, aan wie komt dan de waardevermeerdering toe? Wat als je dit niet duidelijk op papier hebt vastgelegd? De sleutel tot een soepele afhandeling ligt in het zakelijk benaderen, en dus goed vastleggen, van al je grote financiële afspraken. Zeker als deze zich in de privésfeer afspelen. Het inschakelen van een professional is in zo’n geval geen overbodige luxe. Onderwerpen: Genoeg voor de aankoop, maar te weinig voor de verbouwing. Je zakelijke verplichtingen versus emotionele verwachtingen Lening aan de zijde van de familie in een gemeenschappelijke woning. ( bedoel je hier: lenen bij familie voor een gemeenschappelijke woning) Zakelijke afspraken, bij voorkeur met professionele partijen

Wie beschermt de overhaaste huizenkopers?

28 januari 2022

Het lijkt wel of het geheugen van alle partijen op de woningmarkt hen volledig in de steek heeft gelaten. Crisis?… dat woord kennen ze niet meer. Alsof de terugval van de huizenmarkt tijdens de mondiale financiële crisis (2008-2013)nooit heeft plaats gevonden.

Het IKEA effect: gelukkig worden door zelf te klussen

17 november 2022

Weleens gehoord van het IKEA-effect? Het IKEA-effect laat zien dat je meer waarde hecht aan het resultaat van een klus, zoals het in elkaar zetten van een Ikea-kast, als je er zelf nog iets aan hebt moeten doen. Eigen inbreng, zelf gemaakt of zelf iets toevoegen aan het eindresultaat, zorgt ervoor dat je je er meer mee verbindt. Hierdoor groeit niet alleen je trots maar maak je ook de ruimte meer van jouw. Zo breng je je huis dichter bij jezelf en vergroot jij je thuisgevoel.


Alle inspiratie