Vraag jij je kijkers om bij een bezichtiging hun schoenen uit te doen?

18 maart 2022

Je zou het liefst aan de kijkers of de makelaar willen vragen of iedereen zijn schoenen uit wil doen. Maar doe je dat ook?

Stel je het volgende eens voor: in alle slaapkamers van je huis ligt vloerbedekking, in een lichte kleurstelling. Het is een regenachtige dag en over een paar uur komen er geïnteresseerde kijkers langs om je te koop staande huis te bezichtigen. Je ziet het al voor je, overal moddervlekken en voetstappen op je kwetsbare vloerbedekking die je er misschien niet meer uit krijgt…
Je zou het liefst aan de kijkers of de makelaar willen vragen of iedereen zijn schoenen uit wil doen. Maar doe je dat ook?

 

Schoenen uit?

Hoewel ik het niet veel tegenkom, zou je echt niet de eerste zijn die vraagt of kijkers bij de voordeur hun schoenen uit willen doen. In Nederland denken we al snel dat het erg ongastvrij is om je bezoek te vragen hun schoenen uit te trekken. Maar in veel Scandinavische en Aziatische landen kijken ze daar heel anders naar. Daar is het gebruikelijk dat jij, als gast, je schoenen bij de voordeur uitdoet. Vaak hebben ze daar voor bezoek speciale gastensloffen klaarliggen.

 

Sigaar opsteken?

Zo is het ook met roken. Hoe zou jij het vinden als een kijker tijdens de bezichtiging opeens een sigaar opsteekt? Een geur die je de eerste uren niet meer kwijt raakt. Lekker voor je gordijnen. Net zoals een verkoper/ woningeigenaar zich bij een bezichtiging als een goede gastheer/vrouw opstelt, mag je verwachten dat kijkers zich ook als goede gasten gedragen.

Als jij wilt dat kijkers inderdaad hun schoenen bij de voordeur laten staan, dan krijg je dat eerder voor elkaar als je aan hen uitlegt dat jij altijd zuinig op je huis bent en daaraan toevoegt… ‘Dat zullen jullie ook zien aan de rest van mijn (jullie toekomstige) woning’.

 

Gastvrij bezichtigen

Door je verzoek van tevoren al aan te geven, dus voordat de bezichtiging plaats vindt, voorkom je dat de kijkers het als ‘lastig of raar’ ervaren. Ze kunnen zich er nu op voorbereiden door bijvoorbeeld schone sokken of sokken zonder gaten aan te trekken.

Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat er speciale gastensloffen klaar staan. Of je legt plastic oversloffen klaar. Deze trek je gewoon over je schoenen aan waardoor tuinvuil en modder niet je huis in worden meegenomen.

Blijf je het lastig vinden om dit onderwerp aan te snijden, dat kun je met wat humor wellicht kijkers toch zo ver krijgen. Zo zag ik ooit een grappig bordje bij een voordeur staan met een afbeelding van een paar schoenen en het onderschrift ‘Wij mogen hier niet in’.

Inspiratie

9 koopsignalen van kijkers herkennen tijdens je open huis

28 maart 2024

Door het herkennen van 9 koopsignalen van kijkers tijdens een bezichtiging of de Open Huizen Dag, kun je als verkoper het verkoopproces positief beïnvloeden. Van uitgesproken enthousiasme tot fluisterende gesprekken en het afzonderen in specifieke ruimtes; dit soort verschillende signalen onthullen de mate van interesse van de kijkers. Door deze subtiele hints te herkennen en te interpreteren, kun je als verkoper de interesse van potentiële kopers peilen en hen begeleiden naar de volgende stap in hun aankoopproces, terwijl je zelf de controle behoudt en de regie voert over de verkoop van jouw woning. De 9 koopsignalen waar je op kunt letten als verkoper: Ze vertellen het Ze kraken je huis af (ook dit kun je positief benutten) Ze vragen naar de opleveringsdatum Ze vragen naar de prijs Ze zijn nerveus Ze blijven ‘plakken’ Ze richten het alvast in Ze zonderen zich af Ze fluisteren

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie