Aankopen van een huis dat bij je past

Na jaren onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun huis en directe woonomgeving ontwikkelde ik de Woongelukcheck. Als eerste stap bij een zoekopdracht of aankoopverzoek kan ik, naast een kennismakingsgesprek, met deze scan veel specifieker inzoomen op je woonwensen. Met de uitkomsten genereer ik een persoonlijk woongelukprofiel waarmee je op zoek kunt gaan naar het voor jou best passende huis en woonomgeving. En als je al een huis op het oog hebt, kun je aan de hand van de uitkomsten toetsen of je je op deze plek echt thuis zult gaan voelen.

Omdenken biedt perspectief in een moeilijke woningmarkt

Door het aankoopproces breder te benaderen dan alleen op prijs en overbieden, vergroot ik de kans op gunning van de verkoper. In een markt waarin het lijkt dat prijs het enige is dat telt, kan ‘omdenken’ het verschil maken tussen de boot missen en de gelukkig koper zijn binnen je eigen voorwaarden. Als aankoopmakelaar sta ik je, op mijn eigen unieke manier, bij van bieding tot het ondertekenen van het koopcontract.

Makelaar Mark Teeuwissen wordt op met een 9.3 beoordeeld

Over Mark Teeuwissen

Expert in het Gooi en omstreken

Naast het persoonlijke woongelukprofiel waardoor je bewuste en (verstandige) keuzes kunt maken, sta ik je bij in het gehele aankoopproces met mijn expertise over wonen in het Gooi en omstreken. Ik ben hier geboren en getogen en ken alle pittoreske dorpen met hun uitstekende voorzieningen en de omringende natuur in deze regio als mijn broekzak. Omdat ik zelf heel gelukkig ben in mijn woonplek Huizen deel ik mijn kennis hierover op mijn Youtube kanaal ‘Gelukkig in Huizen’ met bewoners en toekomstige bewoners van Huizen.

Transparant proces

Ik werk niet met courtage. Transparantie staat bij mij hoog in het vaandel, daarom bied ik een modulaire menukaart  aan waarbij alle diensten die je kunt afnemen een vaste prijs hebben én inclusief BTW zijn. Zo bepaal je zelf welke service je wilt afnemen en weet je van tevoren precies wat je daarvoor betaalt.

Agenda

Inspiratieavond Woongeluk 12 April 2023

12 april 2023

Leren en ervaren hoe jij van je huidige huis een fijn THUIS kunt maken

Agenda afbeelding

Masterclass ‘Vind in 2023 de perfecte Hypotheek & Woning'

20 januari 2023

Agenda afbeelding

Inspiratie

Verkoopvalkuil: een te hoge vraagprijs voor je te koop staande huis

06 februari 2023

In deze podcast aflevering bespreek ik de risico's van het starten van de verkoop van je huis met een te hoge vraagprijs. Veel verkopers denken dat ze altijd nog kunnen zakken in prijs, maar dit is een vergissing. Deze strategie werkt meestal niet en kan uiteindelijk leiden tot een lagere verkoopopbrengst.  In de eerste weken van verkoop is er de meeste animo voor je huis en daarmee is de kans op verkoop in deze periode het grootst. Als de interesse wegebt, kan het helpen de prijs te verlagen, maar dit is niet altijd de beste optie voor succes. In deze podcast leg ik uit waarom het starten met een te hoge vraagprijs risicovol is en wat je kan doen als je je huis al in de verkoop hebt gezet met een te hoge vraagprijs.  De onderwerpen:  denkfout: we kunnen altijd nog zakken met de vraagprijs je beste verkoop- en marketing periode missen waarom verkopers, en makelaars, prijsverlagingen vaak lastig vinden meegezogen worden in een negatieve prijsspiraal risico van de ‘kaasschaafmethode’ alternatieve strategieën die wel werken met een schone lei beginnen  Besproken links: Uitlegvideo De kaasschaaf methode Het boek: ‘jehuisverkoopjezo!’

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  

Voortuin inrichten als buffer voor inkijk en uitzicht

18 december 2022

Hoeveel inkijk je huis heeft, en dus hoe jij je privacy ervaart, maar ook wat je uitzicht is, wordt allemaal bepaald door de buitenruimte voor je huis. De voortuin of de stoep voor je huis is de belangrijkste bufferzone die jou, in je huis, beschermt tegen de buitenwereld. Maar liefst 40% van de Nederlanders geeft aan onvoldoende buitenruimte hebben. Dit betekent dat al deze mensen niet aan hun oer-menselijke behoefte kunnen voldoen van het hebben van voldoende ‘uitzicht’ en ‘schuilplek’; het kunnen ‘kijken.… zonder zelf gezien te worden’. Deze video gaat over hoe je met weinig middelen meer privacy kunt creëren aan de voorkant van je huis. Hoe je ervoor kunt zorgen dat jij zowel ‘uitzicht’ als een ‘schuilplek’ hebt waardoor je je, net als de oermens, ongestoord thuis kunt voelen op de plek waar je woont.


Alle inspiratie