Aankopen van een huis dat bij je past

Na jaren onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in hun huis en directe woonomgeving ontwikkelde ik de Woongelukcheck. Als eerste stap bij een zoekopdracht of aankoopverzoek kan ik, naast een kennismakingsgesprek, met deze scan veel specifieker inzoomen op je woonwensen. Met de uitkomsten genereer ik een persoonlijk woongelukprofiel waarmee je op zoek kunt gaan naar het voor jou best passende huis en woonomgeving. En als je al een huis op het oog hebt, kun je aan de hand van de uitkomsten toetsen of je je op deze plek echt thuis zult gaan voelen.

Omdenken biedt perspectief in een moeilijke woningmarkt

Door het aankoopproces breder te benaderen dan alleen op prijs en overbieden, vergroot ik de kans op gunning van de verkoper. In een markt waarin het lijkt dat prijs het enige is dat telt, kan ‘omdenken’ het verschil maken tussen de boot missen en de gelukkig koper zijn binnen je eigen voorwaarden. Als aankoopmakelaar sta ik je, op mijn eigen unieke manier, bij van bieding tot het ondertekenen van het koopcontract.

Makelaar Mark Teeuwissen wordt op met een 9.3 beoordeeld

Over Mark Teeuwissen

Expert in het Gooi en omstreken

Naast het persoonlijke woongelukprofiel waardoor je bewuste en (verstandige) keuzes kunt maken, sta ik je bij in het gehele aankoopproces met mijn expertise over wonen in het Gooi en omstreken. Ik ben hier geboren en getogen en ken alle pittoreske dorpen met hun uitstekende voorzieningen en de omringende natuur in deze regio als mijn broekzak. Omdat ik zelf heel gelukkig ben in mijn woonplek Huizen deel ik mijn kennis hierover op mijn Youtube kanaal ‘Gelukkig in Huizen’ met bewoners en toekomstige bewoners van Huizen.

Transparant proces

Ik werk niet met courtage. Transparantie staat bij mij hoog in het vaandel, daarom bied ik een modulaire menukaart  aan waarbij alle diensten die je kunt afnemen een vaste prijs hebben én inclusief BTW zijn. Zo bepaal je zelf welke service je wilt afnemen en weet je van tevoren precies wat je daarvoor betaalt.

Agenda

Workshop Zelfzorg en Zelfredzaamheid

14 mei 2024

Ervaren hoe je zelf direct stappen kunt zetten naar meer (werk)geluk, waardoor je het gevoel krijgt meer sturing en regie over je eigen leven te hebben.

Agenda afbeelding

Theatercollege Woongeluk

Begin juli 2024 is mijn volgende theatercollege. Meer info volgt!

Agenda afbeelding

Inspiratie

9 koopsignalen van kijkers herkennen tijdens je open huis

28 maart 2024

Door het herkennen van 9 koopsignalen van kijkers tijdens een bezichtiging of de Open Huizen Dag, kun je als verkoper het verkoopproces positief beïnvloeden. Van uitgesproken enthousiasme tot fluisterende gesprekken en het afzonderen in specifieke ruimtes; dit soort verschillende signalen onthullen de mate van interesse van de kijkers. Door deze subtiele hints te herkennen en te interpreteren, kun je als verkoper de interesse van potentiële kopers peilen en hen begeleiden naar de volgende stap in hun aankoopproces, terwijl je zelf de controle behoudt en de regie voert over de verkoop van jouw woning. De 9 koopsignalen waar je op kunt letten als verkoper: Ze vertellen het Ze kraken je huis af (ook dit kun je positief benutten) Ze vragen naar de opleveringsdatum Ze vragen naar de prijs Ze zijn nerveus Ze blijven ‘plakken’ Ze richten het alvast in Ze zonderen zich af Ze fluisteren

Verkooptip video's … Ook voor de Open Huizen Dag!

03 april 2024

Wil jij je huis of appartement beter verkopen? Ontdek mijn videoserie met schijnbaar eenvoudige, maar uiterst effectieve verkooptips (YouTube Shorts). Met deze tips kun je direct aan de slag om succesvol je woning te verkopen.

Hoe verlagen van je vraagprijs met de Kaasschaafmethode je verkoop saboteert

06 februari 2023

  Als je de verkoop van je huis of appartement niet wil vlotten, kun je de vraagprijs verlagen. Vaak doen verkopers dit in de hoop dat ze hiermee een nieuwe doelgroep bereiken of om opnieuw onder de aandacht te komen. Dit verlagen gebeurt over het algemeen in kleine stapjes, ook wel de ‘Kaasschaafmethode’ genoemd. Door de prijs stukje bij beetje te laten zakken hopen de verkopers nog voldoende onderhandelingsruimte over te houden om toch nog tot een ‘mooie’ verkoopprijs te komen. In deze video wordt duidelijk dat verkopers die de Kaasschaafmethode toepassen, zichzelf voor de gek houden. Je ontdekt hoe ze met deze strategie de waarde van hun te verkopen huis ondermijnen waardoor ze uiteindelijk te vaak een driedubbel verlies moeten incasseren.  


Alle inspiratie